Wednesday, April 10, 2013

Praktikal TELEKOM

Selawat dan Salam buat Junjungan Besar....
Alhamdulillah.....

Dalam meniti kehidupan seorang pelajar, dan dalam masa yg sama seorang isteri 
(PJJ-Percintaan Jarak Jauh) memang perlukan banyak kesabaran... 
terutama bila berjauhan dengan pasangan... 
kalau tidur malam tanpa airmata,memang x rock lah kan.... huhuhu

baik, berbalik pada tajuk asal.... Life aku sebagai pelajar yg menduduki latihan industri dh tamat sebenarnya 3/4/2013 hari tue.... sekarang tengah menyibukkan diri dengan final report... hehehe, kalang kabut semua kengkawan aku skg....errrkkk termasuk aku lah tue.... yelah, mana x nya sebelum nie klau buat assignment, buat bersama *mana yg boleh copy, kita copy then, skg berasingan..... mau nyerrr x haru biru.... c(:

Majoriti kami semua LI dekat TELEKOM... tp masing2 punya wilayah laaa... ada yg dkt johor, langkawi, sungai petani, alor setar...... dan haakkkuu ter'lepas' dekat wilayah orang.... PERLIS...!! yeppss....satu negeri yg kecil dlm peta...c(: dulu yg tau pasai perlis nie pon sbb ada jeti kuala perlis and tempat shopping kt padang besar.... bila dh terpilih untk LI kt perlis nie baru tau pasal kangar, arau, beseri, dan tempat2 yg seangkatan dengannya....

0wraaiiittt.... penat2 layan report, tetiba rindu warga TM kangar *ibusawat.... terus buka page lain untk karangan bahasa melayu pulak... (huhu, report total enggelish ok.. jem otak!!)... klaw nak ceter pasal semua orang kt TM tue mmg aku wat long report untuk post kali nie... x pe, kita selit2 yg mana boley je ekkk... c(:


see..!! pic nie aku bersama kengkawan seangkatan.... team student LI jugk....
pic nie la kenangan last aku dgn 'mutiara kecil'....
balik je dari TM alor setar terus masuk wad petang nyerrr tue....);




dalam pic nie ter'hilang' individu pertama yg aku jumpa masa awal2 masuk TM...
IZZULHAFIY...
heeee, sebut je nama dia terus aku tersenyum....
sopan orangnya, dan kadang2 sangat pemalu....
dia tau pasal blog nie... kdg2 tue dia tanya jugk bila nak post pasal TM....
huhu, comot...!! sebenarnya dia nak aku mention kan nama dia dlm nie....c(:
izzulhafiy, jangan marah aaa... nnt kena jual....
dlm TM tue, dengan dia lah yg aku paling rapat.... 
tempat aku share, tempat aku eppy....
banyak story aku dan dia...!! tp dia pulk keluar awal dari aku...
sunyi kottt.... dah x ley nak buli2 dia, nak usik2 dia....
sejak dia kuar, terus rasa kehilangan....
tp,bila ingat moment dgn dia, still boley senyum balik....
banyak kenangan dia dan aku....
syyhhh... BIARLAH RAHSIA...
( psssttt, izzulhafiy... awak mmg kawan yg sangat baik... tau x, lepas awak kuar, dah x da owg teman sy isi minyak moto...): dh x da owg pandang2 sy sambil wat muka seposen... )

s0wiee terkipnap pic nie dlm FB... c(:



heyyy HASNIDA EMILIA...
nie story pasal kam0o pulak....
huhuhu, TERIMA KASIH sgt sebab izin kan sy tumpang rumah...!!
dia teman aku dari tempat study... aku dan dia ja yg together2 dlm LI nie...
yg kwn2 lain semua bergerak solo....
yupsss!! aku akui dia teman yg sangat prihatin walaupun kdg2 kalang kabut.... huhuhu c(:
dia sgt eppy dan selalu gaduh2 ngn izzulhafiy....hehe,
comel pulak ingat balik usikkan untuk dorang berdua....
( pssttt nida, mintak2 kita okey untk penilaian nnt.... huhu, report tue nnt kongsi2 aaa... )



uiittt, ape yg g0lek2 uuhh....???
alamakkk.... SUHAIL...!!  (0ppssstt!! s0wiee terlebih sudaaa) c(:
hehehe, dia adik aku yg ter'comel'....
suka sgt wat mimik muka bila mengusik aku... kadang2 rasa macam aku pulak adik dia... ahakzxx,
dia selalu sgt wat perangai x terkawal.... tp bila dtg m0od matang, sweettt sgt..!!
nampak penyayang p0wn ada... 
pernah sekali tue dia marah aku masuk bilik fibre (bilik tue x sesuai untuk ibu mengandung).... 
masa tue tengah kemas2 barang nak pindah ke tingkat atas, nak kosongkan bilik bawah...
heee, rasa macam marah tue dtg dari suami pulk....c(:
( psstttt cuhai, awak twu...... nakal awak tue,kadang2 wat kan akakkk rindu... ahakzxx..)



c0oppp...!!! sapa pulak c kecik nie...???
waaaa.... EMER yarrr....
huhuhu, adik kecik aku.... penat aku bela nak bg bes0w, x jugk2 bes0w nyerr...
budak kecik nie nakal dlm diam.... suka kata aku layang2...errkkk...
suka betol dy bab hack2 bagai....siap sekongkol ngn adik bulattt aku yg kt atas td tue....
lagi satu peragai dia, suka sgt mengusikk.... pastue sambil wat muka x bersalah.... 
haha, cepuukkk bwu taw.....
( pssttt emer, thankz jadi kawan yg ter'best'.... errkkk...salah2... ter'nakal'...peace...!! c(: )



y00oowww cik nad..!! heee, story kam0o NADIA...
dia nie p0wn klaw nak ikut umur masih adik aku, tp aku rasa macam kawan....
matang k0wt budak nie, huhuhu... 
kalau bab nak 0tai2 bagai nie, mmg kena cari dia....
dari segi cakap, pakai.... semua stailo...
seyes suka tg0k dia...!!
haha, dlm 0tai2 dia nie p0wn ada gak penak0t nyaa....
muka tak0t tue b0ley nampak sangat klaw dia salah.... c(:
( pssttt nad, jangan nakal2 taw.... tra'gedik' di langkawi masih segar dalam ingatan...)



terakhir.... abg NUWAIRI...
dia nie husband 0wg sebenarnya.... jd klaw b0rak2 ngn aku banyak fasal family....
best dengar st0ry dia... dari dia bercinta sampai lah nak ada baby skg....
TAHNIAH abg...!!
ekkk, dia ada jugk tanya pasai aku ngn husband....
heeee, x m0ow yar cter.... s0gan den nak share ngn dy...x rapat sgt....
klau nak rapat p0wn time gaduh2 adik n abg.... c(:
( pstttt abg nuwairi, kim salam wife ye klaw terbaca blog nie... huhu bila tah dia nak boley jumpa....)



h0ooyyeeaaahh!!!
dah bebassss.... klau x sebelum nie mesti pening pikir nak bangun seawai 6.30 pg...
nak siap2 redah benua antartika yg sangat sejuk....
nak himpit2 p0tong tahap kelajuan mamat2 rempit yg terjumpa di setiap hening pagi....
nak melawan tahap kekuatan angin yg bersungguh-sungguh t0lak imuniti badan yg hanya 43 kg time tue...
waaaa... banyak kenangan yg x kan ku lupa....
PERLIS..!! kau terindah.....






memory 3/12/2012 - 3/4/2013
TELEKOM MALAYSIA BERHAD
ibusawat kangar,PERLIS

7 comments:

faraherda.razalan said...

Klu dah habis latihan ni, mmg serap keje dgn TM la eh?

Nurul EL-Huda said...

heee, kemungkinan lebih mudah sebab kita ada basic berkerjasama dgn TM masa LI nie...

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Sufinah Yussof (SY) said...

rindu tym LI dulu~ huhu~ nak2 rindu nak g kuliah juga. huhu~

Emeer93 said...

sedeyhnye bace.. :'(
kehehehe...

Farzana Yusoff said...

Hi boleh tnye mcm mne nk apply LI kat sini?

Farzana Yusoff said...

Hi boleh tnye mcm mne nk apply LI kat sini?